Diamond body diamond protech

Coating af bil ? Du kan gøre det selv ligesom mig.

Jeg har længe gået og tænkt på at jeg gerne ville have coatet min bil ordentligt. Jeg har været super glad for bare at bruge lakforseglinger og kommer da også til at bruge dem fortsat som toppers på min coating. Men jeg ville rigtig gerne have en ordentlig base nu her inden vinteren sætter ind, så bilen ville være nemmere at holde ren.

Det var egentlig slet ikke meningen at jeg ville det den dag. Jeg havde med vilje ikke vasket bilen i næsten 2 uger, fordi jeg godt kunne tænke mig at prøve et nyt produkt som skulle være helt kontaktfrit. Exo børstefri bilvask.

Jeg havde med vilje valgt ikke at hverken rengøre dæk, fælge eller andet. Jeg hældte det bare helt ren i min skumlanse og sprøjtede godt ud over bilen, ind i fælge , hjulkasser osv.

Der gik ikke mere end cirka 15 sekunder, før jeg kunne se at den begyndte at trække skidtet ud af dækkene og må sige at det virkede helt kanon. Langt bedre end jeg havde regnet med. Så efter cirka 5 min hvor det havde sat på, spulede jeg hele bilen ren og til min overraskelse var den nok cirka 98 % ren . Der var lige nogle enkelte steder hvor der var noget skidt som ikke ville komme af. Der tog jeg min insektsvamp fra The Rag Company og tog det. Den er altså kanon til alt muligt ! 

Har du en spray på lakforsegling eller en voks, så kan jeg godt afsløre at det har du ikke mere, efter du har påført dette. Med en PH på 12, så er den krads, men det var osse det jeg ville have. Den skulle bare gøres ren helt i bund.

Og så var det ideen kom. Jeg coater bilen nu med Diamond protech ! 
Tingene jeg brugte har jeg listet her nedenfor.

Som beskrevet ovenfor, så fik jeg vasket bilen godt i bund og den stod fuldstændig uden nogen former for beskyttelse, andet end den Diamond protech glas Coating jeg havde givet på glasset for cirka 4 måneder siden. Hvilket på ingen måde tog skade af PH på 12 skal det siges. Still going strong 🙂

Jeg tog lige en spand med lidt P&S absolute rinseless wash i og bruge som claylube, og så tog jeg min claybar og lige gav den en hurtig tur. Bare lige for at være sikker på at jeg havde fået fjernet alle urenheder i lakken. Iron remover var ikke nødvendig, da jeg havde brugt det for et par uger siden.

Jeg fik tørret bilen godt tør over det hele med The 1500 fra The Rag Company. Vil du have et mikrofiber håndklæde der kan tørre en hel bil OG campingvognen i samme omgang. Så er den noget for dig. Den er altså vild.

Da jeg var tilfreds med tørringen og jeg var sikker på at der ikke ville dryppe vand fra sidespejlene eller noget senere, så var jeg klar til coatingen.

Skal man polere bilen inden en coating ? Nej det skal du ikke. De folk der siger at det skal den, er altså forkert på den.
Er en polering en go ide for at fjerne ridser og højne glansen på lakken inden en coating ? Bestemt! Men det er ikke en nødvendighed for at coate bilen. Tværtimod viser flere undersøgelser at det ofte kan være en fordel at den ikke bliver poleret, da det kan være svært at fjerne alt polermidlet og preppe overfladen ordentligt inden coatingen.

Jeg startede med at preppe hele overfladen på bilen med Diamond protech body prep. Det er ret vigtigt at bruge denne, da den sørger for lige at få det sidste fedt osv af overfladen inden coatingen.

Jeg tog en mikrofiber applikator og dryppede vel 10-15 dryp af coatingen på og gik igang med at påføre den på et panel af gangen.
Ventede vel 4-5 min og så buffede jeg det af med Edgeless 300 . 
Jeg prøvede først med Edgeless 500, men den er simpelthen for blød og behåret til at fjerne coatingen uden at der hang noget af kluden lidt fast.
Så den brugte jeg til den sidste buff efter edgeless 300. Det gik super nemt og inden der var gået en time havde jeg faktisk taget hele bilen .

Diamond protech Body coatingen har 0 timers hærdningstid, så da jeg var færdig ville datteren gerne ud og have en mcdonalds is. Så vi hoppede i bilen og kørte afsted med det samme.

Idag har jeg så været en tur i århus og da jeg kom hjem til aften havde jeg en del insekter på fronten igen ( lidt mærkeligt når det er så koldt egentlig ), men de forsvinder jo nok snart. Jeg tog bare højtryksrenseren og spulede dem af uden brug af shampoo, kemikalier eller noget. Det er altså nemt 😀 
Det er en go ide lige at vente et par uger med at vaske bilen med diverse ting, for lige at lade coatingen hærde helt op. 
Så indtil da, så må jeg bruge rent vand jo, eller P&S absolute rinseless wash. Den elsker jeg nu osse at bruge 🙂

Det er helt vildt så nem den er blevet at gøre ren. Og så den glans ! Wauw

Det kan altså anbefales at gøre det og når jeg kan gøre det ( udenfor i 10 graders varme ), så kan du altså også.