Sommer klargøring af bilen

Der er nok ikke et vigtigere tidspunkt på året at få vasket bilen ren og få den klargjort til den dejlige solrige sommer end nu. Ovenpå en vinter med salt, våde veje og måske en del vask i vaskehallen. Så kan det være en go ide at få vasket i bund og få den coated, så den er klar til at stå imod solens UV stråler, de døde insekter på fronten osv. Her er nogle tips til dig som gerne selv vil vaske bilen 🙂

  1. Start med at få vasket godt inde i hjulkasserne, dør falser og lister. Brug evt. en blød pensel til at komme godt ind i alle sprækker og revner.
  2. Sørg for at få spulet alt skidtet godt af med højttryksrenseren inden du går igang med at vaske den, så vi ikke risikerer at der sidder noget som slæbes med og ridser lakken.
  3. Få renset dine fælge godt, da der kan ligge meget salt, skidt og snavs som kan æde sig ind i fælget. Brug gerne Iron remover, da det hjælper med at få løsnet jernpartikler fra f.eks dine bremser mm.
  4. Brug IKKE opvaskemiddel til at vaske din bil. Det er alt for kraftigt til din bils lak og efterlader den mat og kedelig. Brug en rigtig autoshampoo, og gerne det der hedder en Restart shampoo for at komme godt igennem skidtet og fjerne eventuel gammel voks eller beskyttelse.
  5. Når bilen er vasket, så husk at få den behandlet med enten voks eller sio2 coating. De nemmeste at påføre, fåes i spray flasker. Jeg kan f.eks anbefale turtle wax ceramic spray coating. Følg selvfølgelig anvisningerne som står på flasken 🙂

One thought on “Sommer klargøring af bilen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.